EL VILANOVÍ LLUÍS AMARÈ GUANYA ‘JOC D’AMFITRIONS’

guanyador2La primera edició del ‘reality’ de proximitat ‘Joc d’amfitrions’ ja té guanyador: el vilanoví Lluís Amarè, que aquest dissabte va superar en una disputada final la concursant de Ribes de Freser Ruth Bober. Amarè va proclamar-se, doncs, el millor amfitrió de Catalunya i es va endur com a premi un creuer de luxe pel Mediterrani.

 

La ciutat de Reus va acollir la batalla final de ‘Joc d’amfitrions’ amb la presència dels dotze concursants del programa, que durant les últimes setmanes han estat mostrant el més significatiu de les seves poblacions amb l’objectiu d’esdevenir el millor amfitrió del país. A la capital del Baix Camp, els finalistes van haver de fer d’amfitrions d’una ciutat desconeguda per a ells, intentant copsar-ne l’essència en unes poques hores per sorprendre així els convidats.

Les proves dels finalistes

La Ruth va optar pel vessant gastronòmic de Reus, fent que els amfitrions elaboressin la tradicional coca amb cireres i que coneguessin un altre element no menys tradicional de la ciutat: el vermut. Per això, va decidir visitar el Museu del Vermut i fer un tast d’aquesta preuada beguda per als ganxets.

Per la seva banda, el Lluís va decantar-se per la cultura popular tot muntant una gran festa a la plaça del Mercadal amb elements del folklore de Reus, el popular cantant Ariel Santamaria i també uns equilibristes, representants del festival de circ Trapezi, molt arrelat a la ciutat. No hi van faltar tampoc referències a l’hoquei patins, l’aeroport, el general Prim i Gaudí.

guanyador1guanyador3

Les valoracions finals

Un cop fetes les proves, tots els amfitrions van haver de valorar els dos finalistes. Estratègies, afinitats, tensions i amistats es van fer presents en unes votacions en què la proposta del vilanoví va acabar sortint vencedora.

‘Joc d’amfitrions’ ha estat produït per La Xarxa amb el suport de Canal Reus TV i la participació directa de 12 televisions locals: Canal Terres de l’Ebre, Canal Blau TV, EL 9 TV, Lleida TV, TV Girona, Televisió del Berguedà, TV Ripollès, ETV, teleb, Canal Terrassa, VOTV i Olot Televisió.

El ‘reality’ ha representat una de les grans apostes de la temporada per a les televisions de proximitat i ha recorregut Catalunya de nord a sud d’una manera singular, amb els amfitrions com a guies i amb entitats i associacions locals com a còmplices.