QUÈ ÉS?

mapa_cat

JOC D’AMFITRIONS és un concurs en què dotze persones competeixen pel títol de millor amfitrió de Catalunya. En cada episodi, un dels participants fa d’amfitrió i introdueix la resta de concursants en els aspectes més rellevants del seu municipi. Un gran amfitrió ha de demostrar que domina la història, la geografia i l’anecdotari de la seva vila, i que, a més, és capaç de resoldre qualsevol dubte que els visitants li plantegin.

En aquest concurs, però, l’amfitrió també té el repte de deixar bocabadats els visitants. Per aconseguir-ho, s’haurà d’aliar amb associacions i entitats locals perquè l’ajudin a fer que cada moment de la visita sigui inoblidable. Seran els mateixos concursants els qui decidiran el guanyador d’aquest JOC D’AMFITRIONS.

MECÀNICA DEL CONCURS

Els 12 concursants es distribueixen en dos grups de 6 persones cadascun. Els integrants de cada grup competeixen per demostrar qui és el millor amfitrió. En cada episodi, 1 concursant fa d’amfitrió al seu municipi, mentre que els altres 5 hi acuden com a visitants.

A cada episodi, l’amfitrió ha de preparar 3 activitats a la seva vila. Com a mínim una d’aquestes activitats ha d’implicar la participació activa dels visitants. L’amfitrió ha de saber resoldre qualsevol pregunta o necessitat que li plantegin els competidors, i sorprendre els participants amb tants recursos com pugui afegir a la “guia”.

De cada grup de participants, en resulta un finalista escollit pels propis concursants. Els 2 finalistes competiran en una Gran Final en la que faran d’amfitrions dels 10 concursants eliminats. Els concursants eliminats seran també els qui votin per decidir el guanyador.

En cas d’empat, el jurat té el vot de desempat.

El guanyador serà qui exhibeixi un millor coneixement d’aquest municipi i demostri més facilitat per relacionar-se i sorprendre els visitants. Seran ells mateixos qui escullin el millor cicerone del país.